<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=471560820282332&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

(DETTE FROKOSTMØTET ER AVSLUTTET)

Frokostmøte: New Retail

Det er i Kina fremtiden for retail defineres gjennom konseptet New Retail

                                                                                    I samarbeid med:  Zington_logo

 

Alibaba sitt konsept New Retail har sitt utspring fra suksessen med  dagligvarekjeden Hema der online og offline er sømløst integrert i hverandre.

Alibaba er blant verdens fremste selskaper når det gjelder bruk av big data, analytics, machine learning og kunstig intelligens. Den enorme datamengden blir brukt til å forbedre kundeopplevelsen og effektivisere driften.

På deres store salgsdag 11. november i 2019 solgte de for $38 milliarder og fikk over 1,3 milliarder ordre. Det setter helt nye krav til IT-infrastruktur og logistikk.

Men veksten i det kinesiske markedet begynner å flate ut, og kinesiske selskaper som Alibaba og JD har begynt å se på nye måter å fortsette veksten på. Strategien er klar; enten ta markedsandeler i vesten, eller få vestlige selskaper til å selge varene sine på deres salgsplattformer i Kina.

Det er kanskje på tide å stille seg spørsmålet hva dette egentlig betyr for norsk retail? Hva kan vi lære fra Alibaba og deres New Retail konsept? 

 

Praktisk informasjon:

Dette arrangementet er skreddersydd for norske retailere som ønsker å få mer innsikt i hva New Retail faktisk er, og hvordan man kan lære av den voldsomme teknologiske utviklingen som skjer i Kina. 

 

Program:

08.00 Frokost & registrering
08.30 Velkommen

kari-250px  Driw

v/Kari Bente Skarbø, Leder Oslo, Driw

 

08.45 Se til Kina for utviklingen av fremtidens handel

Nicolai jobber som Senior Konsulent i Zington Group med fokus på e-handel. Han har bodd og jobbet i Shanghai, og erfart som forbruker hvor sømløst og smidig handel kan være, mye på bakgrunn av det teknologiske kappløpet mellom de store internettgigantene Alibaba og JD.

Nicolai vil presentere viktigheten av Kina som marked, både for forståelsen av hvordan global handel utvikler seg, men også mulighetene dette markedet representerer. Videre vil Nicolai gi et overblikk av det kinesiske retailmarkedet med fokus på de store aktørene, samt dele trender og nye forretningsmodeller som er i vekst.

NicolaiZington Group

v/ Nicolai Grevstad, Senior Consultant, Marketing & Commerce, Zington Group

 

09.15 New Retail gir nye muligheter for norske retailere
Jie Zhang har over mange år jobbet i Norge der han har vært sentral i Huawei sin vekst i Norge fra 2007. Han leder nå ekspansjonen av Alipay og WeChat Pay i Norden, og er daglig leder i GoDigitalChina, et selskap med mål om å hjelpe vestlige bedrifter med forretningsutvikling og markedsføring mot Kina.
 
Jie vil forklare konseptet New Retail og betydningen det har for handel i Kina. Videre vil han gi innblikk i hva slags muligheter etableringen av AliExpress i Europa har for norske retailere.
 

(Foredraget holdes på engelsk)

Jie Zhang  GoDigital China

v/Jie Zhang, Co-Founder & CEO, GoDigitalChina

 
09.35 Pause

 

10.00 Made in China 2025 - en teknologisk satsning verden ikke har sett maken til 

Inspirert av Tysklands Industrie 4.0 lanserte kinesiske myndigheter i 2015 en strategisk plan som de kalte Made in China 2025 hvor målsettingen er å endre Kinas fokus fra å være verdens «fabrikk» for billige lavkvalitetsprodukter til å levere produkter og tjenester av høy kvalitet.

Satsningen begynner å levere resultater, og teknologier som er med på å forme moderne samfunn som smarttelefoner, sosiale medier, mobilbetaling, roboter, AI, droner, IoT, eller selvkjørende biler er i ferd med å bli dominert av kinesiske selskaper.  

I alt for lang tid har vi sett vestover til Silicon Valley for å forstå hvordan verden utvikles, nå er tiden moden for å vri hodet østover. Hvordan kan norsk retail dra nytte av den teknologiske utviklingen i Kina for å komme seg ut av dagens situasjon?

 

Steffen  driw logo

v/Steffen Larvoll, Market Development Manager, Driw

 

10.30 En norsk retailer i det fjerne Østen

Etter å ha ledet Stokke sin globale retailsatsning med blant annet etablering i Shanghai, Beijing, Hangzhou og Guangzhou har Bård førstehåndserfaring fra det kinesiske markedet. 

Som Salgsdirektør i Porsgrunds Porselænsfabrik og Hadeland Glassverk styrer han nå deres satsning på den kinesiske markedsplassen JD.com.

I dette foredraget vil han dele av sine erfaringer om de enorme mulighetene som finnes i det kinesiske markedet for norske retailere, hvordan man starter en prosess med å etablere seg der, og ikke minst hvilke fallgruver man bør unngå.

 

Bård Kvamme  Porsgrund

v/Bård Kvamme, Sales Director, Porsgrunds Porselænsfabrik og Hadeland Glassverk.

 

11.15 Oppsummering og avslutning